Premium Lock De boeren zijn, waren en blijven heel erg voorlijk

18 april 2023Leestijd: 4 minuten
Boeren halen suikerbieten van het land. Foto: Rob Voss/ANP

Door de stikstofcrisis menen opinieleiders als Geert Mak dat boeren niet meer in Nederland passen. Wat een quatsch. Boeren en tuinders behoren tot de meest innovatieve sector van Nederland. Ze liepen voorop met computers en drones, in telen op steenwol en nu weer lopen ze voorop in biologische bestrijding binnen de tuinbouwkas, schrijft Simon Rozendaal.

Door het stikstofprobleem menen sommige politici en opinieleiders dat boeren niet meer in het moderne Nederland passen. Jurist en historicus Geert Mak zei in tv-programma Buitenhof: ‘Het is een productiemodel dat op z’n einde loopt.’ Hij schrijft aardige boeken, maar weet niet waar hij het over heeft. Mak kletst uit zijn nek.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

‘De Nederlandse boer loopt voorop in innovatie’

Ruim veertig jaar geleden realiseerde ik me voor het eerst hoe innovatief de Nederlandse land- en tuinbouw is. Als wetenschapsredacteur van NRC Handelsblad schreef ik samen met collega Peter van Dijk over innovatie, technologische vernieuwing. Mijn inmiddels overleden vader, afkomstig uit een tuindersfamilie, suggereerde om eens in de kassen te kijken. ‘Ze zijn zo voorlijk daar, jongen.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw