Premium Lock Paniekfabriek draait weer op volle toeren

22 september 2022Leestijd: 4 minuten
Het Westen heeft ‘klimaatbloed’ aan zijn handen. Foto: Fareed Khan/AP

Ons lichaam gaat koken door de hitte! De overstromingen in Pakistan zijn een klimaatslachting en dat komt door u! De overdrijving van de klimaatproblematiek wordt met de dag absurder en dient geen enkel redelijk doel. Er komen steeds meer natuurvernietigende windmolenparken en zonneweides bij en de CO2-concentratie in de atmosfeer trekt zich er niets van aan, schrijft Simon Rozendaal.

Volgens The Atlantic zijn de zomers nu zo heet dat ons lichaam kan gaan koken.Heat waves hot enough to cook human flesh are already happening this month.’ Let wel, het betreft hier een serieus literair-cultureel tijdschrift, in de negentiende eeuw opgericht door Ralph Waldo Emerson (‘een van de meest invloedrijke denkers van de Verenigde Staten,’ aldus Wikipedia), gelezen door de Amerikaanse bovenklasse.

Ja, de aarde warmt op en ja, dat is hoogstwaarschijnlijk door toedoen van de mens. Wel wordt het allemaal overdreven, stelt Simon Rozendaal in Welkom in de paniekfabriek

Hoe doe je dat Rozendaal, vragen mensen weleens. Waar halen jullie columnisten de inspiratie voor zo’n stukkie nou vandaan? Het antwoord is simpel: uit een mapje. Ik lees me suf en zodra iets me opvalt, stop ik het in een map. Vroeger waren dat hangmappen in een archiefkast – zo’n stalen bakbeest met twee schuifladen. Tegenwoordig zit het allemaal in de laptop, dat begrijpt u. Maar ook virtuele knipsels vangen stof en dus leeg ik af en toe mappen. Vandaag is het de beurt aan de knipselmap met het opschrift ‘Paniekfabriek’.

Timmermans wil ‘klimaatslachtoffers’ herdenken

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw