Simon Rozendaal Premium Corner

Hoe welvarender de mens, des te pessimistischer

11 augustus 2022Leestijd: 4 minuten

Er gaat veel de goede kant op. Zo nemen al decennia de extreme armoede en kindersterfte wereldwijd af. Vreemd genoeg zijn de meeste mensen daarvan niet op de hoogte. Nog vreemder is dat mensen in arme landen beter zijn geïnformeerd dan die in rijke. Het toont aan dat het onderwijs en de nieuwsmedia het laten afweten. Zij hebben vooral oog voor ontwikkelingen die de verkeerde kant op gaan en negeren de stortvloed aan positief nieuws, schrijft Simon Rozendaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.