Simon Rozendaal Premium Corner

Zo dom, slechts een intellectueel kan dat geloven

08 juni 2022Leestijd: 4 minuten

Het woord ‘duurzaam’ suggereert de overtreffende trap van ‘goed’ en dus wil alles en iedereen zo heten. Maar veel van wat we duurzaam noemen, is een aanslag op natuur en milieu. Windmolens bijvoorbeeld klieven prachtige roofvogels, verjagen de bruinvis uit de Noordzee en verstoren de trekroutes van rendieren in Noorwegen. Het Orwelliaans taalgebruik is terug, schrijft Simon Rozendaal: vrijheid is slavernij, inclusief betekent uitsluiting, duurzaam vernietigt de natuur.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.