Premium Lock Gronings gas is een goed wapen tegen Poetin

04 maart 2022Leestijd: 4 minuten
Aardgaswinning in Slochteren. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

De oorlog in Oekraïne wordt mede betaald met het geld dat Rusland verdient aan de export van aardgas. Kernenergie is een alternatief, schrijft Simon Rozendaal. Het atoom is duurzaam en is de beste manier om Poetin euro’s te onthouden. Op de korte termijn is het zo klaar als een klontje dat we weer Gronings gas uit de grond moeten pompen. Gas is nu zo duur dat we van de opbrengsten iedere Groninger een miljoen kunnen geven.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Het is verleidelijk om na een gruwelijke gebeurtenis te zeggen dat de kogel weer eens van links kwam. Maar dat is bij de oorlog in Oekraïne ingewikkeld, omdat zowel Donald Trump als Thierry Baudet fan is van de Russische dictator. Zelfs het door velen als keurig rechts beschouwde JA21 stemde vorige week tegen een motie voor onvoorwaardelijke steun aan Oekraïne.

Het is evenwel onmiskenbaar dat linkse partijen de afgelopen decennia op defensie hebben bezuinigd. Jaar na jaar zeiden Amerikaanse presidenten dat Europese landen als Nederland eindelijk eens hun afgesproken bijdrage aan de NAVO moesten leveren en jaar na jaar gebeurde dat niet, door toedoen van partijen als de PvdA, D66 en GroenLinks.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw