Simon Rozendaal Premium Corner

Waarom wil die stoute Noordzee niet versnellen?

17 november 2021Leestijd: 4 minuten

In de hele wereld lijkt de zeespiegel versneld te stijgen, maar de Noordzee doet niet mee. In het nieuwste klimaatrapport van het KNMI borrelt de ergernis daarover op. In haar projecties voor de toekomstige zeespiegelstijging heeft het KNMI trouwens de metingen van de getijdenstations ongeveer verdubbeld: een wel heel eigenaardige manier van meten, schrijft Simon Rozendaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.