Bram Hahn Premium Corner

Tijd voor maatregelen tegen vaccinweigeraars

26 juni 2018

Het aantal kinderen dat een vaccinatie krijgt tegen mazelen of baarmoederhalskanker daalt tot een gevaarlijk niveau. Het wordt tijd voor een steviger aanpak.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) slaat alarm over de daling van het aantal kinderen dat wordt ingeënt: niet alleen de gezondheid van de kinderen die geen prik krijgen is in het geding, maar ook die van gevaccineerde kinderen.

Ieder mens heeft recht op zijn eigen eigenaardigheden en overtuigingen. Maar als door regelrecht stupide gedrag de gezondheid van anderen in gevaar komt, wordt het tijd voor maatregelen.

Mazelen niet onderschatten

Om mazelen onder de duim te houden, acht het RIVM het noodzakelijk dat het percentage gevaccineerde kinderen 95 is. Dat is inmiddels gedaald tot net boven de 90. Dat betekent niet alleen dat een groeiend aantal kinderen vatbaar is voor een ziekte die je niet moet onderschatten, maar ook dat het mazelenvirus meer ruimte krijgt om huis te houden. Want hoe meer mensen het virus bij zich dragen, hoe makkelijker het zich kan verspreiden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.