Digitale wereld: andere smartphone, en slimme armbandjes

05 november 2015Leestijd: 2 minuten
''

Wat gebeurt in de digitale wereld: welke gadget moet u hebben en welke apps mag u niet missen? Elsevier maakt wekelijks een overzicht.

1. Hebbeding

De meeste Android-smartphones lijken zó op elkaar dat het amper uitmaakt welk merk je koopt. Dat geldt niet voor de toestellen van de Koreaanse elektronicamaker LG: die zijn lekker anders. De V10 heeft twee schermen. Er zit een kleintje boven het hoofdscherm waarop meldingen worden weergegeven. Ook heeft de telefoon twee camera’s aan de voorkant voor breedbeeldselfies.

2. De mens achter

Babak Heydari  (27) is oprichter van het bedrijf Shake-on, dat vorige week een slim armbandje lanceerde waarmee mensen persoonsgegevens kunnen uitwisselen. Studeerde economie.

3. Tip

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.