Digitale wereld: app voor mensen met lichamelijke beperking

07 oktober 2015Leestijd: 2 minuten
''

Wat gebeurt in de digitale wereld: welke gadget moet u hebben en welke apps mag u niet missen? Elsevier maakt wekelijks een overzicht.

1. Hebbeding

Chromecast maakte het al ontzettend makkelijk om films en series van bijvoorbeeld Netflix, YouTube en Uitzending Gemist op uw tv af te spelen. De nieuwe Chromecast 2 heeft sneller internet, wat voor vloeiender beeld zorgt. Het apparaatje van Google – iets groter dan een damsteen – sluit u aan op de hdmi­-poort van een tv. Uw tablet of telefoon gebruikt u als afstandsbediening.

2. De mens achter

Gerard de Nooij (33) is oprichter van Ongehinderd, dat locaties toegankelijker wil maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Via de app kan iemand locaties vinden, en beoordelen.

3. Tip

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.