kennis

Wat zijn de beste opleidingen volgens hoogleraren?

23 september 2015Leestijd: 1 minuut

Hoogleraren en universitair hoofddocenten naar de stembus voor de beste opleiding op hun eigen vakgebied.

De Universiteit Utrecht biedt de meeste topopleidingen aan, volgens hoogleraren en universitair hoofddocenten. Elf opleidingen, waaronder geneeskunde, scheikunde, bestuurskunde en geschiedenis, eindigen op de eerste plaats in de Elsevier Faculty Rating (EFR). Op bestestudies.elsevier.nl staan oordelen over de 34 grootste opleidingen.

Voor de achttiende editie van de EFR gaven ruim 1.700 hoogleraren en universitair hoofddocenten aan welke opleiding zij het best vinden op hun vakgebied. Hun mening wijkt af van die van de studentenoordelen in het onderzoek Beste studies. Zo hechten de hooggeleerden sterk aan de kwaliteit van wetenschappelijke publicaties en de reputatie van de staf.

In het overzicht is te zien dat je, volgens de hoogleraren, bijvoorbeeld voor wiskunde in Leiden moet zijn, voor taalwetenschap in Nijmegen en voor werktuigbouwkunde in Delft.

Op bestestudies.elsevier.nl staat per opleiding waar hoogleraren de samenstelling van het bachelorprogramma, het aanbod van masteropleidingen, de kwaliteit van de publicaties én docenten het best vinden.

Elsevier nummer 39, 26 september 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.