Plofpartijen: explosiegevaar bij politieke nieuwkomers

20 september 2023Leestijd: 1 minuut
het logo

In deze editie van Elke Week gaan Geerten Waling en Sam Verbeek in gesprek met EW redacteur en columnist Gerry van der List over de dynamiek en uitdagingen van politieke partijen in Nederland.

Aan de hand van recente gebeurtenissen, zoals de snelle opkomst en daaropvolgende interne conflicten binnen Forum voor Democratie, verkennen ze de factoren die bijdragen aan de opkomst, bloei en soms het verval van politieke bewegingen. Ze bespreken de rol van charismatische leiders, de impact van interne conflicten, en de uitdagingen van het opbouwen van een stabiele partijorganisatie. Tevens wordt er gereflecteerd op de recente geschiedenis van nieuwe politieke initiatieven en de lessen die daaruit getrokken kunnen worden voor toekomstige politieke bewegingen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."