Klimaatoptimisme: hoe grootste uitstoters voorlopers kunnen worden

30 augustus 2023Leestijd: 1 minuut
het logo

In deze aflevering van de podcast Elke Week wordt het thema klimaatverandering en de economische implicaties ervan besproken. Geerten Waling en Sam Verbeek, samen met economie redacteur Joris Heijn, zullen een focus leggen op het concept van ‘klimaatoptimisme’

In deze aflevering gaan Geerten Waling en Sam Verbeek, samen met economie redacteur Joris Heijn, in op het concept van ‘klimaatoptimisme’. Ze onderzoeken hoe de industrie, een belangrijke bron van CO2-uitstoot in Nederland, ambitieuze plannen heeft om deze uitstoot tegen 2030 aanzienlijk te verminderen. Bedrijven zoals Tata Steel en Shell, die een cruciale rol spelen in het behalen van de Nederlandse klimaatdoelen, zullen hun strategieën voor emissiereductie onthullen tijdens de EW Klimaattop op 1 november.

Maar het gaat niet alleen om de industrie. De podcast belicht ook de rol van de jongere generatie, die met een gevoel van klimaatoptimisme actief op zoek is naar duurzame oplossingen. Door middel van actuele statistieken en voorbeelden uit de duurzaamheidssector wordt een beeld geschetst van hoe dit optimisme kan bijdragen aan zowel economische als ecologische duurzaamheid.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."