Premium Lock Spirituele mode Human Design is een riskante pseudowetenschap

28 maart 2023Leestijd: 3 minuten
Sarah Leers vond een grote liefde in Human Design. Foto: Sigy Kops

Een Canadees met de exotische naam Ra Uru Hu lanceerde de theorie dat gegoochel met geboortegegevens een blauwdruk voor het leven oplevert. Sarah Leers predikt zijn heilsleer.

Hoewel recensenten er weinig aandacht aan hebben besteed, is Victoria best een boeiend boek. In haar debuutroman schetst Sarah Leers de geschiedenis van haar familie die macht en aanzien verwierf in de Limburgse gemeente Brunssum. Vooral door toedoen van haar overgrootvader, een mijnwerker die met succes een wasmachinefabriek opzette. Deze Mai Leers leidde zijn gezin met even harde hand als zijn florerende bedrijf. Zoon André kon slecht tegen dit regime, raakte aan de drank en overleed op zijn veertigste door een bedrijfsongeval.

Anderhalf jaar geleden overhandigde de romancière op haar veertigste verjaardag in de mooie boekhandel Dominicanen in Maastricht het eerste exemplaar van haar boek aan een vroegere burgemeester van deze stad. Dat was Gerd Leers, zoon van de onfortuinlijke André en een bekend CDA-politicus. Bij die gelegenheid vertelde de schrijfster dat ze het gevoel had dat het zo moest zijn dat het verhaal van haar grootouders door haar in een boek werd vastgelegd.

Ra Uru Hu meende op Ibiza De Stem te horen

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 8,70,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Gerry van der List
Gerry van der List (1961) werkt sinds 1 mei 1999 bij EW.
Lees meer
Gerry van der List