Premium Lock Het aanstekelijke geloof van countrysterren

15 maart 2023Leestijd: 3 minuten
Drew Baldridge houdt van het eenvoudige boerenleven. Foto: Jason Kempin/Getty Images

Tal van Amerikaanse countryzangers zijn overtuigde christenen. Drew Baldridge draagt zijn blijde boodschap op een aangename, weinig prekerige wijze uit.

De bekendste populaire christelijke muziek is gospel. De vertolkers hebben doorgaans een donkere huidskleur en hebben al jong in de kerk genoten van swingende liederen waaruit grote waardering voor Jezus Christus spreekt.

Zeker in de Verenigde Staten wordt evenwel ook met een ander muzikaal genre de blijde boodschap verspreid. In de countrymuziek zijn het bleekgezichten die de toon aangeven, maar zij hebben eveneens vaak het christendom als geestelijke inspiratiebron. De playlists Country Faith en Christian Country Music op Spotify bieden de mogelijkheid tot een kennismaking.

De muziek is meestal aansprekend, de stemmen klinken best goed. Maar de liedteksten hebben in de regel iets drammerigs, met wel erg veelvuldige verwijzingen naar de heilzame effecten van het volgen van Jezus. Zangeressen als Susan Ashton preken vooral voor eigen parochie. In Nederland genieten ze alleen in kleine christelijke kring bekendheid.

Kris Kristofferson vond verlichting in de kerk

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.