Zuinig Premium Corner

Wat is het effect van energielabels op de huizenprijzen?

03 januari 2023Leestijd: 1 minuut

Stijgende energieprijzen zorgen voor groeiende interesse in zuinige huizen.

Bij verkoop of verhuur moet een huis een door de overheid geregistreerd energielabel hebben. Die labels laten zien hoe energiezuinig een huis is: van A+++++, zeer zuinig, tot G, zeer onzuinig. Het label is meer dan een waardering met letters en plusjes, het biedt ook informatie over de aanwezige isolatie en installaties, zoals zonnepanelen en type verwarming. En er is aangegeven waar verbetering voor verduurzaming mogelijk is.

Hoe belangrijk vinden huiseigenaren en -zoekers een energiezuinig huis, oftewel: wat is het effect van een gunstiger label op de huizenprijzen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.