Premium Lock Kardinaal Eijk houdt niet van masturberen

05 december 2022Leestijd: 3 minuten
Kardinaal Van Eijk is niet heel erg mediageniek. Foto: Joost Hoving/ANP

Aartsbisschop Wim Eijk publiceerde een boek over huwelijksmoraal en seksuele ethiek. Als strenge zedenmeester lijkt hij bij te willen dragen aan de krimp van zijn kerk.

Het is een hoogtepunt in het bestaan van bisschoppen. Eén keer in de vijf jaar reizen ze naar Rome voor een bedevaart ad limina. Dat is Latijn voor: naar de drempels, waarmee de graven van de apostelen Petrus en Paulus worden bedoeld. Tijdens zo’n ad-liminabezoek spreken de hoge geestelijken met de paus over de staat van de kerk in hun land.

Katholiek

De tragische kardinaal Simonis, de vliegende non Anima Christi, de hoogste Nederlander in het Vaticaan Karel Kasteel, de zwaarmoedige Antoine Bodar: zij komen allen aan bod in Katholiek.

Het boek Katholiek kost € 14.95 en is te bestellen via tijdschriftnu.nl of bel 020-8947553.

Begin november waren de Nederlandse bisschoppen aan de beurt. Zij hadden Franciscus louter slecht nieuws te melden. Met de katholieke kerk in Nederland gaat het immers op alle fronten slecht. De krimp heeft dramatische vormen. Mede daardoor is de belangstelling van de seculiere media voor de roomse boodschap miniem. Zij brachten dan ook nauwelijks verslag uit van het bisschoppelijk bezoek aan Rome, zodat niet algemeen bekend is dat kardinaal Eijk daar de hoop uitsprak dat de paus een encycliek wijdt aan de ‘gender-ideologie’.

Vanzelfsprekend moet de, als academicus in medische ethiek gespecialiseerde, aartsbisschop zelf niets hebben van geslachtelijke keuzevrijheid. Hij houdt graag vast aan de traditionele leer.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw