spiritueel Premium Corner

Een vechtjas als priester

23 juni 2022Leestijd: 3 minuten

Als oprecht rooms-katholieke getuigenis is Mark Wahlbergs film Father Stu een unicum.

Er zijn tal van voorbeelden aan te wijzen in het rijke verleden van Hollywood. Zoals Karl Malden als de eerwaarde die de havenarbeiders in On the Waterfront (1954) wil overtuigen van de aanwezigheid van Christus te midden van hen. En Bing Crosby als de jongeman in Going My Way (1944) die een parochie probeert op te zetten. En de terecht met een Oscar beloonde Spencer Tracy in het op feiten gebaseerde Boys Town (1938) als Edward J. Flanagan, de Amerikaanse pastoor die een tehuis opende voor probleemjongeren onder het motto ‘Er bestaat niet zoiets als een slecht kind’.

Maar zulke voorbeeldige priesters zijn tegenwoordige ver te zoeken in Amerikaanse films. Zij duiken eerder op in de gedaante van semi-criminele types die de zonden van zichzelf en hun collega’s aan het zicht van de wereld proberen te onttrekken. Zoals in Spotlight (2015). Overigens een prachtige film die mooi laat zien welke waardevolle rol volhardende journalisten hebben gespeeld in de strijd tegen seksueel misbruik binnen de kerk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.