Premium Lock Zijn boosters de laatste slag in de strijd tegen corona?

22 maart 2022Leestijd: 5 minuten
Ruim 60 procent van alle volwassen Nederlanders kreeg een booster. Circa 180.000 mensen haalden extra booster. Foto: Getty Images

Zijn boosters de laatste slag in de strijd tegen corona of moeten we verder kijken?

En ineens was corona verdwenen. Althans, daar lijkt het op. Het OMT gaf zijn laatste advies en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) kondigde aan dat alle coronamaatregelen worden opgeheven. Alleen enkele dringende adviezen blijven overeind. En, o ja, dan zijn er dagelijks ook nog de duizenden positieve gevallen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Ofschoon de zorg nu, ondanks grote drukte en personeelstekorten, overeind blijft, is er nog altijd reden tot zorg over het virus. De omikronvariant wordt alom bestempeld als mild, wat niet wil zeggen dat hij iemand niet nog steeds flink ziek kan maken. Maar ook deze variant wordt grotendeels met succes onschadelijk gemaakt door de coronavaccins en de opgebouwde immuniteit als gevolg van eerdere infecties. Wat betekent dat voor de toekomst? In hoeverre kunnen we vertrouwen op een blijvende bescherming? En wat valt er te verwachten van een virus dat almaar verder evolueert? De Nederlandse immunoloog Marc Veldhoen (46) beziet het vanuit Portugal. Sinds 2016 doet hij aan de universiteit van Lissabon onderzoek naar het afweersysteem.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw