Vacatures Premium Corner

Vechten om de schaarse zorgverlener

23 februari 2022Leestijd: 4 minuten

Een bonus of andere extra’s kunnen wel helpen om vacatures op te vullen, maar de echte problemen zijn er niet mee opgelost.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op 9 januari 2018 noemde Jos Aartsen, destijds bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Centrum Groningen, het een ‘leegroof van de thuiszorg en de ziekenhuizen’: de 2,1 miljard euro die vanaf dat jaar extra beschikbaar kwam voor de verpleeghuiszorg. Want het extra geld mocht dan goed nieuws zijn voor de ouderenzorg – de sector kon er hopelijk meer medewerkers mee aantrekken – Aartsen zag ook wat het betekende voor onder meer zijn ziekenhuis: dat raakt personeel kwijt. Want die extra zorgmedewerkers zijn er niet en dus zullen door dit initiatief uit andere delen van de zorg verpleegkundigen en andere zorgverleners worden weggetrokken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.