Premium Lock Vechten om de schaarse zorgverlener

23 februari 2022Leestijd: 4 minuten
Personeelstekort bedreigt kwaliteit van de zorg Foto: Robin Utrecht/ANP

Een bonus of andere extra’s kunnen wel helpen om vacatures op te vullen, maar de echte problemen zijn er niet mee opgelost.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op 9 januari 2018 noemde Jos Aartsen, destijds bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Centrum Groningen, het een ‘leegroof van de thuiszorg en de ziekenhuizen’: de 2,1 miljard euro die vanaf dat jaar extra beschikbaar kwam voor de verpleeghuiszorg. Want het extra geld mocht dan goed nieuws zijn voor de ouderenzorg – de sector kon er hopelijk meer medewerkers mee aantrekken – Aartsen zag ook wat het betekende voor onder meer zijn ziekenhuis: dat raakt personeel kwijt. Want die extra zorgmedewerkers zijn er niet en dus zullen door dit initiatief uit andere delen van de zorg verpleegkundigen en andere zorgverleners worden weggetrokken.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw