Premium Lock ‘Richting eindspel pandemie’ en spannende Spelen

24 januari 2022Leestijd: 2 minuten
Foto: ANP

WHO-directeur: eindspel in zicht

Hans Kluge, de Belgische regionaal directeur Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zei zeer recent in een interview met het Franse persbureau AFP dat het ‘aannemelijk’ is dat Europa zich in de richting van een ‘pandemisch eindspel’ aan het bewegen is. Als de omikronvariant verdwijnt, zal er gedurende ‘weken en maanden’ op grote schaal sprake zijn van immuniteit onder de bevolking, door vaccinatie of door eerdere besmetting. In combinatie met de overgang naar de lente en zomer zal dat volgens Kluge leiden tot een ‘rustige’ periode. De WHO-directeur benadrukt overigens dat dit niet het einde betekent van alle problemen met het virus. ‘COVID-19 komt mogelijk eind van het jaar nog terug, maar dan hoeft er niet per se meer sprake te zijn van een pandemie.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw