Premium Lock Evenementen verplaatst en kortere isolatie in Engeland

19 januari 2022Leestijd: 2 minuten
Foto: ANP

Carnaval en Boekenweek later

In de Brabantse gemeente Oosterhout is de plaatselijke carnavalsvereniging na overleg met de gemeente tot de conclusie gekomen dat de officiële activiteiten rondom carnaval, gepland in februari, dit jaar door de coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. Er wordt gewerkt aan ‘een carnavalesk alternatief’ in het Pinksterweekeinde van 4 tot en met 6 juni, als er naar verwachting weer meer mogelijk is. Eerder lanceerde burgemeester van Breda Paul Depla al het idee om carnaval voortaan in de zomer te houden, omdat het risico op coronabesmettingen in dat seizoen kleiner is. Ook de Boekenweek wordt een maand uitgesteld en is in april in plaats van maart. Want, zo schrijft de organisatie, ‘de Boekenweek is pas echt een feest voor de lezer als de boekhandel en bibliotheek weer volledig open zijn en op volle sterkte’.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw