Beste ziekenhuizen en klinieken Premium Corner

De wachtlijst voor inhaalzorg kan korter

18 november 2021Leestijd: 5 minuten

Zelfstandige klinieken zouden graag meer patiënten behandelen die op inhaalzorg wachten, maar ruimte daarvoor krijgen ze niet.

Tijdens de persconferentie op 3 november zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) dat we inmiddels allemaal wel mensen kennen die ‘langer moeten wachten op bijvoorbeeld een nieuwe heup’. Doordat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt, wordt weer meer reguliere zorg uitgesteld. De Jonge kan naar eigen zeggen dan ook niet anders dan ‘ingrijpen’, omdat we het ‘aan elkaar verplicht’ zijn ‘om de zorg voor ons allemaal toegankelijk te houden’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.