Corona Premium Corner

Vaccinatie of ontslag in België en aangifte tegen testaanbieder

16 november 2021

België ontslaat zorgverleners

Zorgpersoneel in België dat zich niet heeft ­laten vaccineren kan vanaf 1 april rekenen op ontslag. De Belgische regering is het eerder deze week eens geworden over het invoeren van deze maatregel. Vanaf 1 januari krijgen ongevaccineerde zorgverleners drie maanden de tijd om zich alsnog te laten inenten. In die periode bestaat nog de mogelijkheid om met een negatieve PCR-test aan het werk te gaan. Die mogelijkheid zal per 1 april vervallen. Weliswaar is het zo dat het overgrote deel van het zorgpersoneel wel is ingeënt, maar ‘het kan niet zo zijn dat er nog een kleine minderheid is die zich niet heeft gevaccineerd. We geven deze mensen tijd tot 1 april van volgend jaar om zich te laten vaccineren. Iedereen in de zorg moet dan volledig gevaccineerd zijn,’ zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tegen omroep VRT.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.