Premium Lock Vaccinatie of ontslag in België en aangifte tegen testaanbieder

16 november 2021Leestijd: 2 minuten
Diverse organisaties klagen over de extra werkdruk die de coronapas oplevert. Foto: ANP

België ontslaat zorgverleners

Zorgpersoneel in België dat zich niet heeft ­laten vaccineren kan vanaf 1 april rekenen op ontslag. De Belgische regering is het eerder deze week eens geworden over het invoeren van deze maatregel. Vanaf 1 januari krijgen ongevaccineerde zorgverleners drie maanden de tijd om zich alsnog te laten inenten. In die periode bestaat nog de mogelijkheid om met een negatieve PCR-test aan het werk te gaan. Die mogelijkheid zal per 1 april vervallen. Weliswaar is het zo dat het overgrote deel van het zorgpersoneel wel is ingeënt, maar ‘het kan niet zo zijn dat er nog een kleine minderheid is die zich niet heeft gevaccineerd. We geven deze mensen tijd tot 1 april van volgend jaar om zich te laten vaccineren. Iedereen in de zorg moet dan volledig gevaccineerd zijn,’ zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tegen omroep VRT.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw