Premium Lock Europese landen zinspelen op aanscherping

26 oktober 2021Leestijd: 2 minuten
Foto: ANP

Oostenrijk: weigeraars-lockdown

Als de bezettingsgraad op Oostenrijkse IC’s blijft oplopen, gaat het land mogelijk over op lockdown-maatregelen die alleen gelden voor ongevaccineerden. Bondskanselier Alexander Schallenberg hoopt met dit pressiemiddel twijfelaars en weigeraars ertoe aan te zetten zich alsnog te laten inenten. Hij kondigde aan dat de vrijheidsbeperkingen ingaan wanneer het aantal COVID-19-patiënten op de IC’s boven de 600 uitkomt. Die grens is nog niet in zicht: ­vorig weekeinde bezetten COVID-19-patiënten 220 IC-bedden. Oostenrijk kampt met een ­relatief grote groep ongevaccineerden. Zo’n 62 procent van de volwassenen is er ingeënt tegen het coronavirus, in Nederland ligt dat percentage iets boven de 83.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw