Corona Premium Corner

Europese landen zinspelen op aanscherping

26 oktober 2021

Oostenrijk: weigeraars-lockdown

Als de bezettingsgraad op Oostenrijkse IC’s blijft oplopen, gaat het land mogelijk over op lockdown-maatregelen die alleen gelden voor ongevaccineerden. Bondskanselier Alexander Schallenberg hoopt met dit pressiemiddel twijfelaars en weigeraars ertoe aan te zetten zich alsnog te laten inenten. Hij kondigde aan dat de vrijheidsbeperkingen ingaan wanneer het aantal COVID-19-patiënten op de IC’s boven de 600 uitkomt. Die grens is nog niet in zicht: ­vorig weekeinde bezetten COVID-19-patiënten 220 IC-bedden. Oostenrijk kampt met een ­relatief grote groep ongevaccineerden. Zo’n 62 procent van de volwassenen is er ingeënt tegen het coronavirus, in Nederland ligt dat percentage iets boven de 83.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.