Corona Premium Corner

Vertrouwen in aanpak corona door overheid was niet eerder zo laag

01 september 2021Leestijd: 2 minuten

Vaccinatiedrang op de werkvloer

Het bedrijf LeasePlan, dat actief is in dertig landen en zijn hoofdkantoor heeft in Nederland, gaat ervan uit dat zijn werknemers zich laten vaccineren als zij weer op kantoor komen werken. Doen ze dat niet, dan moeten ze volgens LeasePlan thuis werken. Vakbond FNV hekelde het standpunt van LeasePlan en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) zei dat deze maatregel wettelijk niet mogelijk is. Maar De Jonge had wel begrip voor de afwegingen die bedrijven moeten maken om voor hun werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te garanderen. Overigens kan en zal LeasePlan niet controleren of werk­nemers daadwerkelijk zijn gevaccineerd, liet het bedrijf weten aan Het Financieele Dagblad.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.