Taal Premium Corner

Kot en krot: armzalig wonen in Vlaanderen

30 september 2021

‘Blijf in uw kot,’ is in België dé kreet van de coronacrisis. Op 3 maart 2020 spoorde minister van Volksgezondheid Maggie De Block iedereen die ziek was aan om thuis te blijven. Er waren toen vijf corona­gevallen bekend in België. De Nederlandse slogan die bleef hangen, telde één lettergreep meer én tutoyeerde: ‘Was je handen stuk.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.