Corona Premium Corner

Eerste weekend waarin toegangsbewijs eis is voor café en museum

22 september 2021Leestijd: 2 minuten

Mini-organen voor onderzoek

Wetenschappers van de Clevers Groep in het Hubrecht Institute in Utrecht hebben in samenwerking met Erasmus MC in Rotterdam een biobank opgezet met darmorganoïden, menselijke mini-organen waarin ze kunnen zoeken naar de genen die betrokken zijn bij de verspreiding van SARS-CoV-2. Tot op heden worden voornamelijk cellen uit dieren gebruikt voor dit type onderzoek, omdat deze makkelijk te bewerken zijn in het laboratorium. Maar ­organoïden, die zijn gegroeid uit menselijke stamcellen, bootsen de complexe werkelijkheid van het menselijk lichaam beter na en ­geven daardoor nauwkeuriger onderzoeks­resultaten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.