Taal Premium Corner

Verweggistan: Afghanistan en de zes zusterlanden

19 augustus 2021Leestijd: 1 minuut

Zeven landen hebben een naam die eindigt op -stan: Afghanistan (nu in het nieuws), Kazachstan, Kirgistan, Oezbekistan, Pakistan, Tadzjikistan, Turkmenistan. Al deze landen liggen in wat wel de onderbuik van Rusland wordt genoemd. Vijf behoorden voor 1990 tot de Sovjet-Unie. India, het land van de Hindoes, wordt ook wel Hindoestan genoemd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.