Corona Premium Corner

Na 1,5 jaar indammen kan Australië het virus niet meer tegenhouden

24 augustus 2021

Australië twijfelt over strategie

Nadat de Australische regering de zoveelste lockdown afkondigde, groeit de twijfel over de houdbaarheid van de coronastrategie. Aus­tralië heeft geprobeerd het virus maximaal in te dammen, maar er is steeds meer protest ­tegen de maatregelen. En met de lage vaccinatiegraad en de komst van de ­Deltavariant, lijkt een sterke toename van het aantal besmet­tingen niet meer tegen te houden. De Australische ­premier Scott Morrison schreef in een opinie-artikel op een Australische nieuwssite dat zijn regering vooralsnog vasthoudt aan de aanpak met strenge lockdowns, en overweegt om op termijn minder te kijken naar het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuis­opnames leidend te laten zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.