Corona Premium Corner

Eerder een tweede prik en met een vaccinatiebewijs op pad

27 juli 2021Leestijd: 3 minuten

Eerder tweede prik

Het interval tussen de eerste en tweede prik van Pfizer is verkort naar minimaal 21 dagen. Voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar die op 16 augustus of daarna een eerste afspraak hebben, betekent dit dat zij twee weken eerder dan gepland hun tweede prik kunnen halen. Mooi op tijd voor het nieuwe schooljaar, zegt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA). Voor anderen blijft het interval vijf weken, omdat het logistiek onhaalbaar is en er onvoldoende vaccins op voorraad zouden zijn om alle tweede afspraken te vervroegen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.