Corona Premium Corner

Delta neemt de overhand, maar driekwart heeft al antistoffen

06 juli 2021

Besmettingen lopen op

Ongeveer de helft van alle coronabesmet­tingen in Nederland is inmiddels het gevolg van de Deltavariant. Dat meldde het RIVM ­vorig weekeinde op basis van zogenoemde kiemsurveillance, waarbij virusmonsters in het lab worden geanalyseerd. Mede als gevolg van de opmars van de uiterst besmettelijke Deltavariant noteerde het RIVM ook een stijging in het totale aantal coronabesmettingen, vooral onder tieners en twintigers. Tot een toename van het aantal ziekenhuisopnames lijken de oplopende besmettingscijfers vooralsnog niet te leiden. Een nieuwe lockdown ligt volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, dan ook niet voor de hand, zo zei hij tegen radiozender BNR.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.