Premium Lock Voedingssupplementen bieden bescherming tegen infectie

05 mei 2021Leestijd: 3 minuten
Persconferentie na incident in MUMC+. Foto: Marcel van Hoorn/ANP

Twee doden na stroomstoring

Een stroomstoring in het Maastricht UMC+ heeft vorige week waarschijnlijk geleid tot de dood van twee coronapatiënten op de verpleegafdeling. In de nacht van donderdag op vrijdag viel onder meer de zogeheten Optiflow uit, waarmee de patiënten (67 en 76 jaar oud) extra zuurstof kregen toegediend. Dat hun situatie daardoor snel verslechterde, werd te laat opgemerkt. Het gebruik van de Optiflow-apparatuur, die minder ingrijpend is dan de beademing op de intensive care, duidt erop dat de toestand van de patiënten voorafgaand aan de stroomstoring niet kritiek was. Het ziekenhuis heeft een onderzoek ingesteld en heeft het incident gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw