Corona Premium Corner

Voedingssupplementen bieden bescherming tegen infectie

05 mei 2021Leestijd: 3 minuten

Twee doden na stroomstoring

Een stroomstoring in het Maastricht UMC+ heeft vorige week waarschijnlijk geleid tot de dood van twee coronapatiënten op de verpleegafdeling. In de nacht van donderdag op vrijdag viel onder meer de zogeheten Optiflow uit, waarmee de patiënten (67 en 76 jaar oud) extra zuurstof kregen toegediend. Dat hun situatie daardoor snel verslechterde, werd te laat opgemerkt. Het gebruik van de Optiflow-apparatuur, die minder ingrijpend is dan de beademing op de intensive care, duidt erop dat de toestand van de patiënten voorafgaand aan de stroomstoring niet kritiek was. Het ziekenhuis heeft een onderzoek ingesteld en heeft het incident gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.