Corona Premium Corner

WHO na Wuhan-missie: wellicht kwam virus toch niet uit China

17 februari 2021Leestijd: 3 minuten

WHO opvallend mild voor China

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat onderzoeken of het coronavirus niet uit Wuhan komt, maar via bevroren voedsel in China is beland. Dat is een van de mededelingen waarmee een groep wetenschappers, onder wie de Nederlandse Marion Koopmans, is teruggekeerd van de China-missie die als doel had de oorsprong van het virus te vinden. De WHO houdt na de missie ook rekening met de optie dat er buiten China al vóór eind 2019 COVID-gevallen waren. Veel van de bevindingen staan haaks op de gangbare theorie dat het virus in China van dier op mens oversprong. De missie kreeg na zijn eindpresentatie forse kritiek op de bereidwilligheid om voor China gunstige hypotheses uit te werken. Bovendien gaan er geruchten dat China de onderzoekers cruciale data over besmettingen heeft onthouden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.