Verhaal van de week Premium Corner

Wat is er inmiddels bekend over coronavirus SARS-CoV-2?

25 maart 2020Leestijd: 6 minuten

1. Hoe dodelijk is SARS-CoV-2?

Dat is nog moeilijk te zeggen. Wie gaat rekenen met de huidige cijfers, komt op veel te hoge sterftepercentages uit. Doordat in veel landen, zoals in Nederland, vooral mensen worden getest die zo ernstig ziek zijn dat ze naar het ziekenhuis moeten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat het sterftepercentage tussen de 0,3 en 1 ligt. Hoger dan bij ‘gewone’ griep, waaraan ongeveer 0,1 procent sterft. Vooral ouderen en mensen met andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en ­diabetes lopen een verhoogd risico.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.