Spiritueel Premium Corner

Albert Camus en de plicht om lief te hebben

31 maart 2020

Rond 23 maart volgend jaar zal vast hier en daar worden stilgestaan bij de dood van Simon Vestdijk een halve eeuw eerder. Maar het is ondenkbaar dat de publieke omroep uitpakt met lange uitzendingen om de schrijver te herdenken of dat een bekend weekblad een groot deel van de pagina’s aan hem wijdt. Dit gebeurde wel begin dit jaar in Frankrijk zestig jaar na de dood van Albert Camus. Het land werd er uitvoerig aan herinnerd dat de filosoof, romancier en toneelschrijver op 4 januari 1960 omkwam bij een auto-ongeluk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.