Gezond 1 Premium Corner

Hoofdpijn door te veel pijnstillers

13 mei 2019Leestijd: 2 minuten

Voor wie weleens hoofdpijn heeft, kan een pijnstiller uitkomst bieden. Maar te veel pijnstillers kunnen – gek genoeg – juist leiden tot meer hoofdpijn. Hoe dat komt, is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat bij iemand die tien dagen of meer per maand pijnstillers gebruikt, de kans groot is dat de hoofdpijn daardoor juist verergert. Dit fenomeen wordt medicatie-afhankelijke hoofdpijn genoemd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.