Premium Lock Zwarte pillen rukken op: bloeiende handel in illegale medicijnen

27 september 2018Leestijd: 7 minuten

De winsten zijn hoog, de pakkans is laag en geweld komt nauwelijks voor. Geen wonder dat de handel in illegale medicijnen floreert.

De handel  in illegale medicijnen trekt aanzienlijk minder aandacht dan de handel in drugs, maar het is wel een groeiend probleem. Vorige week arresteerde de politie vlak over de grens met Duitsland een Nederlands gezin (ouders en twee zoons) dat op grote schaal handelde in Viagra. In twee huizen werden 440.000 pillen in beslag genomen en 170.000 euro aan contanten. De verdachten kwamen in beeld door het grote aantal postpakketten dat zij verstuurden. Hun jaaromzet zou 4 miljoen euro hebben bedragen.

Afgelopen voorjaar werd in Rotterdam een huisarts aangehouden die met een partner handelde in kalmerende middelen, sterke pijnstillers en geneesmiddelen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. De arts schreef de recepten voor de illegale middelen uit en verdiende zo bij.

Eveneens dit voorjaar pakte de politie een man op die zware medicatie had verduisterd bij een afvalverzamelaar (te ruim voorgeschreven medicijnen moeten worden vernietigd) in Amersfoort, zoals oxycodon, morfine, temazepam en fentanyl. Een ander verkocht die middelen aan verslaafden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw