Criminaliteit Premium Corner

Zwarte pillen rukken op: bloeiende handel in illegale medicijnen

27 september 2018Leestijd: 7 minuten

De winsten zijn hoog, de pakkans is laag en geweld komt nauwelijks voor. Geen wonder dat de handel in illegale medicijnen floreert.

De handel  in illegale medicijnen trekt aanzienlijk minder aandacht dan de handel in drugs, maar het is wel een groeiend probleem. Vorige week arresteerde de politie vlak over de grens met Duitsland een Nederlands gezin (ouders en twee zoons) dat op grote schaal handelde in Viagra. In twee huizen werden 440.000 pillen in beslag genomen en 170.000 euro aan contanten. De verdachten kwamen in beeld door het grote aantal postpakketten dat zij verstuurden. Hun jaaromzet zou 4 miljoen euro hebben bedragen.

Afgelopen voorjaar werd in Rotterdam een huisarts aangehouden die met een partner handelde in kalmerende middelen, sterke pijnstillers en geneesmiddelen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. De arts schreef de recepten voor de illegale middelen uit en verdiende zo bij.

Eveneens dit voorjaar pakte de politie een man op die zware medicatie had verduisterd bij een afvalverzamelaar (te ruim voorgeschreven medicijnen moeten worden vernietigd) in Amersfoort, zoals oxycodon, morfine, temazepam en fentanyl. Een ander verkocht die middelen aan verslaafden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.