Insecten Premium Corner

Waarom wespen overlast geven in augustus

21 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

Door het warme voorjaar zijn er in augustus veel wespen. Wat maakt hen zo venijnig en wie heeft het meest te vrezen?

Ze zijn in staat om een gezellige zomerdag te verpesten: wespen. En omdat het voorjaar dit jaar relatief warm en droog was, hebben heel wat nesten dat seizoen overleefd – en we ondervinden nu de gevolgen.

Elk wespennest begint met één koningin, die in het voorjaar eitjes begint te leggen, vertelt entomoloog Jan Smit (68). Voor de larven die uit deze eerste eitjes komen, zoekt ze zelf voedsel, bestaande uit allerlei insecten, voornamelijk muggen en vliegen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.