cosmetica Premium Corner

Op deze manier vriezen de kilo’s eraf

03 augustus 2018Leestijd: 5 minuten

Vetverwijdering door bevriezing is ook in Nederland een hype. Wie vet in de buik of taille kwijt wil, hoeft niet meer onder het mes.

Met een groene stift tekent plastisch chirurg Farid Kazem (59) twee ovale cirkels op de buik van Hanneke Koning* en een aan de binnenkant van beide knieën. Vervolgens plakt hij gelpads op haar buik en knieën en bevestigt daarop de zogeheten handstukken van de Cool­Sculpting-machine. Die laat hardnekkige vetrolletjes verdwijnen door bevriezing.

‘Ik zie het als onderhoud aan mijn lijf,’ zegt Koning (70), kortgeknipt donkerblond haar, gebruinde huid en rode lippenstift. Samen met haar man heeft ze een casino. Eén keer per jaar komt Koning voor een Cryolipolyse-behandeling – het bevriezen van vetcellen – naar de kliniek van Kazem in Leimuiden. Kazem introduceerde de ­methode in 2009 in Nederland.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.