Scheikunde Premium Corner

Waarom de nul steeds kleiner wordt

23 maart 2018

Er is een revolutie gaande in de meetapparatuur en dat heeft grote gevolgen voor het debat over milieu, voedsel en doping.

Vraag een willekeurige voorbijganger hoeveel fijnstof er in de lucht mag zitten. Tien tegen één dat het antwoord ‘nul’ is. Stel een ander de vraag hoeveel pesticide acceptabel is in een ei. Boze blik. Nul natuurlijk, wat dacht u dan? Hoeveel doping mag een wielrenner slikken? Dûh. Nul!

Waar onze middeleeuwse voorouders doodsbang waren voor de leegte, horror vacui, omhelst de moderne mens het niets. Het is amor vacui: liefde voor de leegte. Wij zijn dol op nul.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.