Wiskunde Premium Corner

Ziekenhuis Lelystad was cruciaal in ambulance-puzzel

09 februari 2017

Door het faillissement van Medisch Centrum Zuiderzee heeft Lelystad geen afdeling voor spoedeisende hulp meer. Dat heeft grote gevolgen voor de aanrijtijden van hulpdiensten in de regio; de optimale plaatsing van ambulances is immers een ingewikkelde puzzel. Elsevier Weekblad keek in 2017 mee met de wiskundigen die zich bezighouden met de vraag: hoe krijg je een hulpdienst binnen 15 minuten ter plaatse?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.