kennis

Avond van de Chemie: Simon Rozendaal over vooruitgang in de wereld

08 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

Op donderdag 13 oktober 2016 heeft de allereerste Avond van de Chemie plaats in Leiden. Wetenschapsredacteur van Elsevier Simon Rozendaal is een van de sprekers.

De Avond van de Chemie in de Leidse Schouwburg wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV), de beroepsvereniging van Nederlandse scheikundigen. KNCV-voorzitter Prof. Dr. Floris Rutjes zegt dat het ‘een bijzondere avond belooft te worden met inspirerende verhalen van topchemici, prijsuitreikingen en een cabaret waar bèta’s hun hart kunnen ophalen’.

Overduidelijke vooruitgang in de wereld
Rozendaal, afgestudeerd in organische chemie in Delft, is een van de drie sprekers. In zijn lezing zal Rozendaal, in 2003 benoemd tot KNCV-erelid, het hebben over het belangrijkste thema in zijn werk: de vaak miskende maar overduidelijke vooruitgang in de wereld. Specifiek gaat hij in op de bijdragen die chemici hebben geleverd aan die vooruitgang.

De wetenschapsjournalist van Elsevier bracht twee boeken uit die dat thema behandelen: Het Grote Goed Nieuws Boek (2007) en Alles wordt beter! Nou ja, bijna alles (2015), waarin hij met feiten aantoont dat het helemaal niet slecht gaat met de wereld. Zijn lezing op de Avond van de Chemie zal later worden gepubliceerd in Weekblad Elsevier.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.