Avond van de Chemie: Simon Rozendaal over vooruitgang in de wereld

08 oktober 2016Leestijd: 1 minuut
Foto: ANP

Op donderdag 13 oktober 2016 heeft de allereerste Avond van de Chemie plaats in Leiden. Wetenschapsredacteur van Elsevier Simon Rozendaal is een van de sprekers.

De Avond van de Chemie in de Leidse Schouwburg wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV), de beroepsvereniging van Nederlandse scheikundigen. KNCV-voorzitter Prof. Dr. Floris Rutjes zegt dat het ‘een bijzondere avond belooft te worden met inspirerende verhalen van topchemici, prijsuitreikingen en een cabaret waar bèta’s hun hart kunnen ophalen’.

Overduidelijke vooruitgang in de wereld
Rozendaal, afgestudeerd in organische chemie in Delft, is een van de drie sprekers. In zijn lezing zal Rozendaal, in 2003 benoemd tot KNCV-erelid, het hebben over het belangrijkste thema in zijn werk: de vaak miskende maar overduidelijke vooruitgang in de wereld. Specifiek gaat hij in op de bijdragen die chemici hebben geleverd aan die vooruitgang.

De wetenschapsjournalist van Elsevier bracht twee boeken uit die dat thema behandelen: Het Grote Goed Nieuws Boek (2007) en Alles wordt beter! Nou ja, bijna alles (2015), waarin hij met feiten aantoont dat het helemaal niet slecht gaat met de wereld. Zijn lezing op de Avond van de Chemie zal later worden gepubliceerd in Weekblad Elsevier.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."