🎧 PODCAST

Podcast BruXL #17: Hoe corrupt is de Europese Unie?

20 januari 2023Leestijd: 1 minuut

‘Het democratische instituut lijdt onder deze zakkenvullers. En ik vind dat ze daardoor extra gestraft zouden moeten worden, want ze hebben als gekozen functionarissen een speciale verantwoordelijkheid,’ zegt Brussel-correspondent René van Rijckevorsel over corrupte Europarlementariërs.

Van Rijckevorsel bespreekt in de in de EU-podcast BruXL met Matthijs van Schie wat we tot nu toe weten over ‘Qatargate’ en de gevolgen voor het aanzien van het Europees Parlement.

Luister via Spotify:

Luister via Apple Podcasts:

Uiteraard ook deze aflevering weer een quizvraag:

We hebben het gehad over corruptie in het Europees Parlement. Eerder was er een EU-commissaris die een vriend annex medewerker 4.500 euro per maand betaalde om helemaal niets te doen. Een Nederlandse ambtenaar maakte een dossier over deze commissaris voor het Europarlement. Uiteindelijk moest de hele Commissie opstappen en de commissaris door de Brusselse onderzoeksrechter naar de correctionele rechtbank verwezen. Wie was de Commissaris?

En als bonusvraag: wie was de Nederlandse ambtenaar?

Stuur uw antwoord naar [email protected] en maak kans op een Speciale Editie Europese Unie.

Vragen of opmerkingen? Mail naar [email protected] of [email protected]