De EU in verkiezingsprogramma’s: ‘D66 en Volt eerlijker dan VVD en CDA over waar EU naartoe gaat’

08 maart 2021Leestijd: 1 minuut
Nederlandse driekleur en Europese vlag wapperen naast elkaar. Foto: ANP

Met nog minder dan twee weken voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart gaat het in de verkiezingscampagne opvallend weinig over de Europese Unie. En dat terwijl het voor Nederland van cruciaal belang is wat er in Brussel wordt besloten. Wat staat er in verkiezingsprogramma’s over de Nederlandse positie in de EU en de rol van de EU in het algemeen? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

Verder aandacht voor een belangrijke ontwikkeling in het Europees Parlement: de partij van de Hongaarse premier Orbán stapt uit de Europese Volkspartij, de machtigste partij. Wat zegt dat over de verhoudingen in de EU? Tot slot hebben we het over de Nederlandse europarlementariër Kati Piri, die als een rode lap op een stier werkt voor Turkije. Waarom?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."