Premium Lock Hopelijk krijgen tegenstanders pensioenhervorming ongelijk

02 juni 2023Leestijd: 3 minuten
MINISTER VOOR ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN PENSIOENEN CAROLA SCHOUTEN IN DE EERSTE KAMER TIJDENS DE STEMMING OVER DE PENSIOENWET. FOTO: ROBIN UTRECHT/ANP

Na het ‘ja’ van de Eerste Kamer kan de pensioensector beginnen met verbouwing van het stelsel. Te hopen is dat voorstanders (‘Iedereen erop vooruit’) het bij het rechte eind hebben, schrijft Jeroen van Wensen, en niet de tegenstanders (‘Dit wordt een ramp’).

Want pakken de veranderingen gunstig uit, dan baat dat iedereen. Gepensioneerden zien hun inkomen stijgen, en werkenden sparen voor een pensioen dat veel beter aansluit op de moderne arbeidsmarkt, met veel minder gevolgen voor het wisselen van baan en voor het overstappen van arbeidsovereenkomst naar ondernemerschap.

Bovendien neemt het aantal keuzemogelijkheden toe. Wel of niet beleggen in fossiel? Iets meer risico nemen, om eerder te kunnen stoppen met werken? En, in de nabije toekomst, bedragen opnemen ten behoeve van bijvoorbeeld de aflossing van de hypotheek?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw