Fleuriëtte van de Velde Premium Corner

Te weinig vrouwen aan de top? Ze doen het daar juist goed!

14 december 2018

Wat nou te weinig vrouwen aan de top? Vrouwen doen het daar juist heel goed, blijkt uit de nieuwste Emancipatiemonitor, schrijft Fleuriëtte van de Velde.

De arbeidsmarktpositie van vrouwen in het algemeen is verbeterd, zo luidt de hoofdconclusie van de vandaag verschenen Emancipatiemonitor 2018 (een tweejaarlijkse uitgave van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek).

Lees ook dit stuk uit het weekblad

Emancipatie: vrouw doet het juist goed

Interessanter dan de algemene bevindingen (want die betreffen vaak gemiddelden) is wat er staat in de afzonderlijke hoofdstukken die gaan over vragen als: gaan vrouwen meer werken, willen ze meer werken, wie zorgt er voor de kinderen, hoeveel vrouwen zijn economisch zelfstandig, waarbij bovendien onderscheid wordt gemaakt naar bijvoorbeeld opleidingsniveau en herkomst.

Aan de top doen vrouwen het niet zo slecht als vaak wordt gedacht

Lezenswaardig is bijvoorbeeld het hoofdstuk over vrouwen in topfuncties. Daaruit blijkt dat vrouwen aan de top het helemaal niet zo slecht doen als vaak wordt gedacht.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.