Grote reorganisatie Achmea: circa 4.000 banen geschrapt

04 december 2013Leestijd: 1 minuut

Verzekeraar Achmea gaat de komende jaren flink snijden in het personeelsbestand.Bij een grootscheepse reorganisatie zullen circa 4.000 mensen hun baan bij de verzekeraar verliezen.

In een persbericht spreekt de grootste verzekeraar van Nederland zelf van ‘versnelde aanpassingen in klantgerichtheid’. In gewone woorden komt het erop neer dat de verzekeraar circa 4.000 banen gaat schrappen de komende drie jaar.

Online

Op die manier hoopt Achmea ‘de kosten voor klanten te verlagen en te investeren in de online dienstverlening’. Volgens voorzitter van de Raad van Bestuur Willem van Duin willen de acht miljoen klanten van Achmea steeds meer hun verzekeringen online regelen.

‘Daarom versnellen we onze aanpassingen en investeren we meer in onze klantgerichtheid en online klantbediening,’ zegt de bestuurder.

Reorganisaties

Voor Achmea is het de tweede grote reorganisatie in een aantal jaren tijd. In 2006 moest de verzekeraar een derde van het personeelsbestand naar huis sturen vanwege grote verliezen door het nieuwe ziektekostenstelsel. Toen werkten in totaal 3.600 mensen bij Achmea, vierhonderd minder dan het aantal dat het nu moet schrappen.

In 2007 fuseerde Achmea met Agis en werd daarmee de grootste verzekeraar van Nederland. In 2011 nam de verzekeraar een belang van 77 procent in prijsvergelijkingssite independer.nl. Daarmee stortte Achmea zich ook op de online verzekeringsmarkt.