Rabobank gaat nog meer personeel ontslaan

25 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Bij de Rabobank zullen de komende jaren meer ontslagen vallen dan de zesduizend die al zijn aangekondigd. Waarschijnlijk komen daar tot 2016 nog tweeduizend ontslagen bovenop.

Dat zegt topman Piet Moerland van de Rabobank zaterdag in De Telegraaf.

Er werken nu nog 28.000 mensen bij de bank.

Internetbankieren

De banen verdwijnen vooral doordat minimaal driehonderd van de ruim achthonderd kantoren moeten sluiten. Dat is nodig omdat steeds meer klanten het mobiel bankieren ontdekken. Daar is sprake van een ‘ongekende stijging’, aldus Moerland.

Hij vermoedt dat klanten in 2016 nog maar eens per drie jaar in een bankfiliaal zullen komen, omdat vrijwel alles dan via internet of mobiel gaat.

Terug naar basis

Rabobank trekt de komende jaren per jaar 100 miljoen euro extra uit voor investeringen in mobiel bankieren en automatisering. Moerland heeft de ambitie om in Nederland leidend te worden in de slag om het digitale bankieren.

Een tweede ambitie is terug te gaan naar de basis, de ‘food- en agri-business’, aldus Moerland. ‘Alles wat geen kernbedrijf is willen we afstoten, zoals Robeco en de Zwitserse bank Sarasin. Ook in aandelenderivaten en vastgoedontwikkeling hebben we niets meer te zoeken.’