Nederlandse reisgigant Travix in overnamegesprekken

30 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Het grootste onlinereisbedrijf van Nederland, Travix, overweegt te worden overgenomen. Dat zegt bestuursvoorzitter John Mangelaars in een interview met weekblad Elsevier.

‘Ik voer ook wel eens gesprekken over een overname,’ zegt Mangelaars. Travix bestiert sites als Vliegwinkel, Cheaptickets en Budgetair, zette vorig jaar zo’n 1,5 miljard euro om en groeit snel. Het bedrijf is onderdeel van reisconcern BCD Holdings.

Kandidaten

Mangelaars kan vanwege geheimhoudingsverklaringen niet zeggen wie de belangrijkste kandidaten zijn, maar grotere concurrenten zoals het Schotse Skyscanner en het Amerikaanse Kayak liggen voor de hand.

Eerder hintte Mangelaars al op een mogelijke beursgang. Die is nog niet van de baan: ‘Het hangt er maar net vanaf hoe we worden gewaardeerd: als dat voldoende is, zullen we fuseren. Anders gaan we naar de beurs. We hoeven daar niet binnen een jaar uit te zijn ofzo.’

Volg Wouter van Noort op Twitter