economie

Laura van Geest nieuwe directeur Centraal Planbureau

26 april 2013Leestijd: 1 minuut

Laura van Geest wordt de nieuwe directeur van het Centraal Planbureau (CPB). Vrijdag zal de ministerraad haar officieel benoemen. Van Geest (51) moet Coen Teulings opvolgen, die op 1 mei officieel afscheid neemt.

Van Geest is nu directeur-generaal Rijksbegroting op het ministerie van Financiën. Eerder was ze onder meer thesaurier-generaal en directeur algemene financiële economische politiek bij het ministerie van Financiën.

Economische analyses

Het CPB is een onderzoeksinstituut van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Sinds 1945 maakt het bureau onafhankelijke economische beleidsanalyses, op eigen initiatief, of op verzoek van kabinet, Tweede Kamer, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties.

Van Geest studeerde Bestuurskunde en Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.